HABANA SOCIAL CLUB koncert, 02.12.2018

HABANA SOCIAL CLUB koncert, 02.12.2018

Termín konania: 02.12.2018 o 18:00

Miesto konania: Kultúrny dom Štúrovo

Vstupné: 23 €

HABANA SOCIAL CLUB with the Stars of the TROPICANA

FIESTA CUBANA

Autentická scéna, fascinujúca tanečná produkcia svetoznámej tanečnej skupiny Tropicana Club, pestrofarebné kostýmy, ako aj premietanie, ktoré nás prenesie priamo do všedných dní Kuby, vytvoria jedinečnú hudobno-tanečnú delikatesu pre všetky vekové kategórie.

Kto už navštívil Kubu, pozná ten nezabudnuteľný pocit, ktorý prinesie živé vystúpenie kubánskej kapely. Životný elán etnika, ktoré prechádza neľahkou cestou – cez slzy a mnoho bolesti – je stále neoblomný. V každom okamžiku hlásajú radosť zo života a pre kubáncov hudba a tanec znamenajú cestu ku šťastiu. Ich piesne sú príbehom pravdy v takom výnimočnom prevedení, ktoré každého prenesie na ostrovy karibiku.

Skupina HABANA SOCIAL CLUB je neoddeliteľnou súčasťou kubánskych pohostinstiev a nočného života. V roku 2018 sa spojila so sólovými tanečníkmi Tropicana Club. Prepojenie týchto dvoch formácií vás očarí svojim jedinečným vystúpením a zažijete ozajstný karibský zážitok.

Zoskupenie HABANA SOCIAL CLUB je podľa kubánskej a latinsko-americkej tlače svojimi hitmi vhodným nástupcom skupiny Buena Vista Social Club, ktorá sa rozlúčila so svojimi fanúšikmi v roku 2014 počas turné Adios. Tým ešte viacej narástol fanúšikovský tábor Habana Social Club. Za 50 rokov existencie kapely sa pôvodná zostava menila. Niektorí sú už po smrti, ale ich miesto vyplnili mladí virtuózi. V súčasnosti má skupina 11 členov.

„K životu, spomienkam a osudu kubáncov sa viaže nie jedna skladba, ktorá osloví každého jedného človeka na zemi a každý bez výnimky sa môže vcítiť do nášho zármutku, či šťastia. Toto hudobné dedičstvo si vyžaduje od nás umelcov obrovskú pokoru a zodpovednosť.“

(cit. zakladateľov skupiny Clementeho Hechevarria a Rubéna Gonzalesa)

Počas koncertného turné môže divák prežiť kubánsky pocit života: okrem vlastných skladieb HABANA SOCIAL CLUB zahrajú aj viaceré prepracované latinsko-americké hity. Odznejú aj najväčšie kubánske hity ako: Flor palida, Chan – Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, Che commandante, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba, či Se que te amo, ktorý prepracoval aj Ricky Martin.

Koncert priblíži každodenný život na Kube a pričaruje vám nezabudnuteľný večer.

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.